News & In the media

15 June 2018

Ibo van de Poel en Sjoerd Zwart op nemokennislink.nl

Technologische innovaties in de afvalwaterzuivering hebben het doel om zuiveringsprocessen te verbeteren om zo menselijk welzijn te vergroten of bij te dragen aan maatschappelijke waarden zoals veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Toch kunnen daar ook risico’s bij optreden.

15 June 2018

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over cryptoverslaving

De kop ”Cryptoverslaving? Schotten hebben een behandeling” was voor veel lezers van de Metro van 6 juni ongetwijfeld cryptisch, schrijft prof. dr. Marc J. de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Delft in zijn column.

08 June 2018

Adriana Diaz Arias in TU Delta about fossil fuel subsidies

Fossil fuel subsidies, worth 0.7% of the global economy, increase CO2 emissions and hamper the development of sustainable energy sources. So why do they still exist? TPM PhD candidate Adriana Diaz Arias studied the resilience of the vested powers.

08 June 2018

Wolter Pieters op Eén vandaag over hacken van zonnepanelen

De stroomvoorziening in heel Europa – ook in Nederland - loopt gevaar door een beveiligingslek in zonnepanelen. De ict-beveiliging van omvormers, apparaten die nodig zijn om zonne-energie geschikt te maken voor het stroomnet, zijn nog steeds te hacken, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec. Wolter Pieters, professor Cyberrisk aan de TU Delft, vindt dat de bevindingen zeer serieus moet worden genomen.

25 May 2018

Ibo van de Poel op zelfrijdendvervoer.nl over ethische aspecten zelfrijdende auto

Bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s speelt ethiek een belangrijke rol. Maar maatschappelijke waarden kunnen veranderen. Hoe ga je daar mee om als je technologie ontwerpt? Hoogleraar Ibo van de Poel gaat daar met zijn team een filosofische theorie voor ontwikkelen.