Ondernemerschap: MedTech-Based Entrepreneurship

Inhoud

De minor MedTech-Based Entrepreneurship biedt een basis voor studenten die graag hun technische kennis en vaardigheden toepassen binnen een medische context, maar ook voor studenten die in het algemeen geïnteresseerd zijn in ondernemerschap op basis van technologie. De minor wordt aangeboden door het Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) en docenten (met praktijkervaring) van de faculteiten TBM, IO en 3ME.

Door middel van een integratiemodule worden de kennis en de vaardigheden toegepast in een project. Veel van de gevarieerd samengestelde groepen kiezen voor een startup benadering. Het integratieproject biedt veel handvatten voor een goed gefundeerde aanpak van zo’n traject (bijvoorbeeld de ‘Lean Startup’).

Wat leer je?

Na afronding van de minor beschik je over basiskennis van het ondernemen en over kennis van het innovatieproces binnen een medische context, het ontwerpproces voor de medische gebruiker, de eisen voor certificering en normering van medische producten, het financiële systeem van de zorg en van een onderneming, de economie en het management van de zorg, en marketing & sales voor een medisch product.

Overzicht vakken van deze minor

De vakken die behoren tot deze minor hebben het doel om je een goed beeld te geven van de specifieke aspecten van op technologie gebaseerd ondernemerschap. Ieder vak belicht een of meerdere aspecten van “technopreneurship” in health care. Het complete vakkenpakket dekt de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap. Er wordt geput uit het TU brede aanbod van ondernemerschaps-georiënteerde disciplines

  • Intro to Biomedical Engineering, 2 studiepunten: De samenwerking tussen de ingenieur en de clinicus in de ontwikkeling van nieuwe medische instrumenten.
  • Health System Management, 5 studiepunten: De theorie van zorg economische concepten en principes. De praktijk van de Nederlandse gezondheidszorg.
  • Essenties van technologisch ondernemerschap, 4 studiepunten: De commerciële potentie van nieuwe technologie en het organiseren van een nieuw bedrijf om dit te realiseren.
  • Medical design 4, studiepunten: Het ontwerpproces en de eindgebruiker van medische innovaties staan centraal in deze module.
  • Finance for entrepreneurs, 4 studiepunten: In dit studieonderdeel staan financiële besturing en financiële beoordeling van een onderneming op de voorgrond.
  • Marketing for Start-ups, 3 studiepunten: Inleidende cursus (voor ingenieurs) over de basisprincipes van Business to Business Marketing in een technische, medisch georiënteerde, ondernemende omgeving.
  • Integratieproject Deel 1 en 2, 4 studiepunten: Een eigen business opzetten of een opdracht uitvoeren in een bestaande onderneming of start-up in de medtech sector.

 

 

 

 

 

 

 

Wees ervan bewust dat de vakken zowel in het Engels (Finance for entrepreneurs), als in het Nederlands (Essenties van technologisch ondernemerschap) worden gegeven. Meer informatie over de vakken is te vinden in de Studiegids.

Het minor programma was een zeer complete ervaring. De hands-on approach is een krachtige manier om kennis te maken met alle facetten van het ondernemerschap. Voor de toekomstige deelnemers zou ik de minor willen aanraden omdat je echt los gelaten wordt en dat past bij het ondernemerschap.

Minor code:MOT-MI-153
Taal:Nederlands & Engels
Bijdragende faculteiten:IO, 3ME
Toegang:Alle
Maximaal aantal deelnemers:40

Voor wie?

Deze minor is bestemd voor ondernemende bachelor studenten van alle faculteiten binnen de TU Delft, alsmede voor externe studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden.

Ondernemend betekent in dit verband dat je de interesse hebt om beter te begrijpen waneer een technische vinding een commerciële kans wordt.

Deze minor is daarnaast toegankelijk voor externe studenten, waaronder ook studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Leiden Universiteit. Meer informatie over inschrijven als (externe) student voor deze minor vind je hier.

Aanmelding

MedTech Based Entrepreneurship is geen selectieminor.
Iedereen die een minor mag doen kan kiezen voor deze minor.