News


57 results

14 April 2018

De risico’s van de ‘connected car'

14 April 2018

Een eco-systeem voor technische innovaties met impact op veiligheid

Essay van Pieter van Gelder in de bundel "Na Vandaag; De toekomst van een veilige samenleving", uitgegeven door SIVV Stichting Innovatie voor Veiligheid | 1e druk, 2017.

14 February 2018

Expertblog: Grootste Europese conferentie over procesveiligheid naar TU Delft

Volgens veiligheidshoogleraar Genserik Renieurs gaat procesveiligheid momenteel een nieuwe fase in. Er moet meer aandacht komen voor samenwerken en clusterdenken. Daar gaat ook de 16e editie van het gerenommeerde Loss Prevention symposium over, volgend jaar aan de TU Delft. Reniers mag dan de organisatie op zich nemen. In deze blog op de website van Petrochem geeft hij alvast een voorproefje van de conferentie.

14 February 2018

Mobiel bankieren bij ING kwetsbaar voor fraude

Mobiel bankieren bij de ING bank is kwetsbaar voor fraude. Een extra optie met een bevestigingscode maakt dat ING-klanten makkelijker kunnen worden misleid door oplichters. Dat constateert Michel van Eeten, hoogleraar Internetveiligheid aan de TU Delft in de uitzending van Kassa van 10 februari.

30 January 2018

Fiery romance: a risk-model for sky lanterns

This week it’s Valentine’s Day as well as Chinese New Year. A popular week for flying sky lanterns. How safe are they and how do you make a risk-model for them? Michiel Schuurman and Derek Gransden looked into it.