News

106 results

27 September 2023

Bert van Wee in Pakhuis de Zwijger over Ruimte, ruimte, ruimte

In de komende 20 jaar zal de personenmobiliteit sterk toenemen in de Metropoolregio Amsterdam Om het mobiliteitsnetwerk toegankelijk te houden voor de huidige en toekomstige bewoners van de MRA is het essentieel om het mobiliteitsbeleid af te stemmen met deze groei. Bert van Wee praat mee over bereikbaarheid en toegankelijkheid van de stad.

12 September 2023

Bert van Wee op RTL nieuws over files

Nu de zpmervakantie weer voorbij is, zullen files weer toenemen is de voorspelling. Bert van Wee noemt ‘mijden van de spits’ de oplossing voor het voorkomen van files., stelt Bert van Wee.

01 September 2023

Bert van Wee op NPO Radio1 over gebruik deelauto's

Maar 0,02 procent van het aantal autoritten wordt gemaakt met deelauto's. Volgens Bert van Wee is de deelautomarkt een niche markt. 'Mensen met een rijbewijs willen toch liever een eigen auto.'

01 September 2023

Bert van Wee in het AD over autogebruik

De door de nieuwe klimaatadviseur Jan Willem Erisman uitgesproken woorden dat een auto straks ‘geen vanzelfsprekendheid’ meer is, is voer voor veel discussie.,Mensen gaan niet snel vrijwillig hun auto opgeven, blijkt keer op keer.” De enige manier om dat te bereiken is door met overheidsmaatregelen het autobezit terug te dringen, stelt Bert van Wee.

01 September 2023

Bert van Wee in De Groene Amsterdammer over herstel van oude goederenverbinding per spoor tussen Antwerpen en Ruhrgebied

Waar blijft de IJzeren Rijn?