News

106 results

31 August 2023

Wijnand Veeneman bij BNR over concurrentie op het internationale spoornet

31 August 2023

Bert van Wee in EenVandaag over e-bikes

Bert van Wee beantwoordt 5 vragen over e-bikes en verkeersveiligheid.

31 August 2023

Bert van Wee op NPO Radio 1 over nieuwe NS consessie

Tot 2034 houdt de spoorwegmaatschappij het alleenrecht op het spoor. Het levert de NS 1 miljard op, maar tegelijkertijd betalen treinreizigers straks fors meer voor hun kaartje- en krijgen ze daar volgens VVD-kamerlid Fahid Minhas weinig voor terug. Hoogleraar transport Bert van Wee begrijpt de prijsverhogingen, al zijn we inderdaad nu al duur uit.

15 August 2023

Bert van Wee bij BNR over nieuwe NS consessie

Bert van Wee bij BNR over nieuwe NS consessie

De NS heeft tot 2033 het monopolie op het grootste deel van het Nederlandse spoornet. In een persbericht laat de NS weten dat de treintarieven gemiddeld goedkoper worden. "In de spits worden de prijzen hoger, maar dat wordt in de daluren gecompenseerd", zegt Bert van Wee.

14 August 2023

Bert van Wee bij diverse media over spitsheffing NS

Bert van Wee bij diverse media over spitsheffing NS

Het idee van de NS om kaartjes op de drukste momenten op drukke tracés duurder te maken en in de daluren goedkoper kan rekenen op veel discussie. Bert van Wee denkt dat een spitsheffing uiteindelijk positief gaat uitpakken. "De spitsreiziger zal merken dat er ineens veel meer zitruimte in de coupés zal zijn. Ogenschijnlijk zijn het impopulaire maatregelen, maar na invoering merken mensen de voordelen op en zijn ze er blij mee", verwacht hij.