Nieuws

415 resultaten
19 februari 2019

TU Delta: Capturing the heat from below

Foundations for a new building at the Green Village contain 40 metre long tubes to exchange heat with the soil. Researchers will monitor the ‘energy piles’ in action.

18 februari 2019

Bartel van de Walle in TU Delta over het klimaat

Universities should do more for the climate, say scientists in an open letter. Co-initiator and TU Delft Professor Bartel Van de Walle explains why.

14 februari 2019

New MOOC: Zero-Energy Design: an approach to make your building sustainable

Learn how to get to a net zero energy use of an existing building.

08 februari 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over energieverbruik op universiteiten

Wetenschappers bestrijden klimaatonvriendelijk gedrag, maar kunnen in de dagelijkse praktijk zelf meer doen om de eigen uitstoot van CO2 tegen te gaan volgens Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft. Hij wijst op hun voorbeeldfunctie en vraagt de hand in eigen boezem te steken.

04 februari 2019

Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.