Nieuws

483 resultaten

15 januari 2020

Gerdien de Vries op BNR.nl over klimaatverandering

De wereld leeft massaal mee met de bosbranden in Australië, terwijl de aarde opwarmt, de zeespiegel stijgt en het weer extremer wordt. Maar alles op alles zetten om klimaatverandering tegen te gaan, dát lijkt te veel gevraagd, erkent Gerdien de Vries, onderzoeker klimaatpsychologie aan de TU Delft.

29 december 2019

Kornelis Blok op BNR Nieuwsradio over aardgasvrije woningen

Bij 26.000 bestaande woningen is de gasaansluiting verwijderd. Dat blijkt uit een inventarisatie door BNR. Maar in dit tempo gaan we nooit onze klimaatdoelen halen, waarschuwen deskundigen.

19 december 2019

Aad Correljé op Energiepodium over verwachtingen bij de energietransitie

Betrek burgers én energiebedrijven vanuit hun verwachtingen bij de transitie, concludeert Aad Correljé na het zien van theatervoorstelling ‘Gas’.

19 december 2019

Betaalbare en gebruikersvriendelijke renovatieconcepten

Het nieuwe consortium Integrale Energietransitie Bestaande Bouw (IEBB) ontvangt 13,8 miljoen euro subsidie om de komende jaren betaalbare en gebruikersvriendelijke renovatieconcepten worden ontwikkeld. Onderzoekers van de faculteiten Bouwkunde, Industrieel Ontwerpen en Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft ontwikkelen de nodige kennis voor onder meer innovatieve renovatieconcepten, digitalisering van het renovatieproces, optimalisatie van warmtepompen en energieprestaties van gebouwen, keteninnovatie en implementatie.

16 december 2019

TU Delft werkt mee aan aardgasvrije gebouwde omgeving

Het consortium WarmingUp, het nieuwe warmtecollectief dat streeft naar een snellere realisatie van kosteneffectieve en duurzame warmtenetten, ontvangt 9,3 miljoen euro subsidie in het kader van het Meerjarige Missie-gedreven Innovatieprogramma (MMIP) van RVO.