Nieuws

334 resultaten
15 februari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over Aardgas

Het Duitse energiebedrijf EWE stopt twee jaar eerder met het importeren van gas uit Groningen. De snellere afbouw kan Groningen in de loop van volgend jaar al 1,7 miljard kuub gas per jaar schelen. Energiedeskundige Aad Correljé van de TU Delft zegt dat landen als Duitsland en Frankrijk al langer anticiperen op een verminderde gasproductie in Groningen.

09 februari 2018

Aad Correljé op Energiepodium.nl over aardgas

Aad Correljé over ‘Groningen' als probleem voor de Nederlandse beschaving als geheel

01 februari 2018

Toekenning samenwerking award voor afdeling Process & Energy en MIT

Het initiatief van de afdeling Process & Energy om intensief te gaan samenwerken met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) krijgt de zogenaamde Global Seed Funds Award toegekend van 30,000$.

29 januari 2018

Eefje Cuppen op Energeia.nl over conflicten rondom energieprojecten

Of het nu gaat om het Road-project in Rotterdam, de gaswinning in Groningen of de bouw van een windpark in Drentse Monden, rondom energieprojecten ontstaan vaak conflicten. Maar is dat eigenlijk erg, vraagt hoofddocent Eefje Cuppen van de TU Delft zich af. Bedrijven, overheden en burgers kunnen door zo’n meningsverschil juist leren hoe de toekomstige energievoorziening eruit zou moeten zien.

24 januari 2018

GROW programma uit de startblokken met een nieuwe installatiemethode van funderingspalen ’Gentle Driving of Piles’

Het eerste GROW-project, ‘Gentle Driving of Piles’, heeft van de RVO een subsidie toegekend gekregen van 2,7 miljoen euro. Dit projectconsortium wordt geleid door TU Delft en zal samen met de GROW-partners Boskalis, Deltares, DOT, Eneco, Sif, TNO, ECN, Shell, IHC, SHL en Van Oord een nieuwe installatie methode voor fundatiepalen voor wind turbines op zee ontwikkelen en testen.