Nieuws

326 resultaten
07 december 2017

Extra hitte in Nederlandse steden goed te verminderen door reflecterende daken

Aanpassing van de kleur van dakpannen kan helpen om extreme temperaturen in Nederlandse steden aanzienlijk te reduceren. Dat stelt Leyre Echevarría Icaza, die op vrijdag 8 december aan de TU Delft promoveert op dit onderwerp.

01 december 2017

Wetenschappers maken met het blote oog afleesbare waterstofsensor

Volgens veel wetenschappers is de beoogde ‘waterstofeconomie’, waarin waterstof de belangrijkste drager van duurzaam opgewekte energie moet gaan worden, onvermijdelijk. Maar aan het gebruik van waterstof zijn risico’s verbonden, omdat het brandbaar en moeilijk te detecteren is.

28 november 2017

PhD Energy Event 2017

On Thursday 2 November the Delft Energy Initiative organized its annual PhD Energy Event at the Culture Building. 28 Posters, represented by almost all faculties, were pitched in two minutes to the jury (Paulien Herder, Simon Watson and Tamas Keviczky). There was a good interaction by the PhD candidates with colleagues and their peers on energy-related topics, which will hopefully result in collaboration and an extended network. The prize winners were: 1) Gustavo Otero; 2) Fahimeh Nafezarefi; 3) Bernhard Weninger.

20 november 2017

Paul Peeters in diverse media over Luchtvaart maakt doelen klimaatakkoord Parijs onhaalbaar

De luchtvaart zorgt ervoor dat de doelen van het klimaatakkoord van Parijs niet gehaald worden. Dat voorspelt promovendus Paul Peeters van de TU Delft in zijn promotieonderzoek.

15 november 2017

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgas

De Raad van State heeft de besluiten van Henk Kamp over de gaswinning in Groningen vernietigd. Volgens de raad waren de besluiten van de voormalige minister van Economische Zaken niet goed genoeg onderbouwd.