Nieuws

502 resultaten

07 april 2020

NWO LIFT beurs voor Remco Hartkamp en Burak Eral

NWO kent onderzoekers Remco Hartkamp en Burak Eral van de afdeling Process & Energy een LIFT (Launchpad for Innovative Technology) beurs toe voor hun onderzoek naar het selectief onttrekken van ionische verontreinigingen uit water met behulp van poreuze elektroden via het zogenoemde capacitief deïoniseren. Het doel van het onderzoek is om een oplossing te ontwikkelen voor het selectief verwijderen van ionische verontreinigingen in water.

06 april 2020

Nieuwe directeur en co-directeur TPM Lab Energy Transition

Onlangs zijn Gerdien de Vries en Emile Chappin gekozen als directeur en co-directeur van het TPM Energy Transition Lab. Aukje Hassoldt: ‘Heel wat mensen toonden interesse in deze functies en het was zeker geen gemakkelijke keuze. Gerdien en Emile hebben beide sterke interpersoonlijke vaardigheden, zijn energiek en innovatief en kunnen samen het brede spectrum overzien van het werk op onze faculteit'.

06 april 2020

TU Delft sluit zich aan bij International Universities Climate Alliance

Deze week is de International Universities Climate Alliance (‘Climate Alliance’) opgericht. Meer dan 40 universiteiten van over de hele wereld gaan samenwerken op het gebied van klimaatverandering.

17 maart 2020

Building small reactors for renewable electricity in chemical industry

The research consortium of the European Union-funded project ADREM (Adaptable Reactors for Resource- and Energy-Efficient Methane Valorisation), led by Andrzej Stankiewicz, TUD Professor of Process Intensification, successfully developed highly innovative, economically attractive and resource- and energy-efficient reactor concepts for boosting resource and energy efficiency in process industries.

21 februari 2020

TU Delft ontwikkelt met maritieme bedrijven coachboot op waterstof

Onder de naam H2 Coach Boat gaat de TU Delft binnen een consortium van maritieme bedrijven, het Sailing Innovation Centre en het Watersportverbond een schone coachboot voor de zeilsport ontwikkelen, met een aandrijving gebaseerd op waterstof in combinatie met elektriciteit.