Nieuws

502 resultaten

18 februari 2020

2.75M EU grant voor STEP4WIND

Het project STEP4WIND heeft als doel het niveau van commerciële readiness van drijvende offshore-windenergie te verhogen.

13 februari 2020

Aad Correljé op Energiepodium over Het Regionale Energie Schap

De radicale wijzigingen in de energievoorziening zullen grote invloed hebben op de huidige organisatie van ons energiesysteem, stelt Aad Correljé.

06 februari 2020

NWO honoreert onderzoeksvoorstel On the Move: Transition towards Sustainable Mobility

NWO heeft het onderzoeksvoorstel “On the Move: Transition towards Sustainable Mobility” gehonoreerd. Dit project is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en de TU Delft. In samenwerking met overheden en bedrijven ontwikkelt en test dit onderzoek een vernieuwende benadering die is gericht op het omgaan met onzekerheden omtrent de verduurzaming van het mobiliteitssysteem.

03 februari 2020

Kick-Off DEI 2.0

On 29 January Kornelis Blok took over the role as Chair for the Delft Energy Initiative (DEI). Rector Magnificus Tim van der Hagen applauded Paulien Herder for her achievements as Chair for the last 6.5 years. DEI will forward here work with 4 main energy pillars and has chosen 4 new themes to help them grow.

15 januari 2020

Gerdien de Vries op BNR.nl over klimaatverandering

De wereld leeft massaal mee met de bosbranden in Australië, terwijl de aarde opwarmt, de zeespiegel stijgt en het weer extremer wordt. Maar alles op alles zetten om klimaatverandering tegen te gaan, dát lijkt te veel gevraagd, erkent Gerdien de Vries, onderzoeker klimaatpsychologie aan de TU Delft.