‘Aviation industry meets Design’

24 oktober 2017 13:00 t/m 18:00 - Locatie: De Kazerne, Eindhoven - Door: Communication

Het Design Management Network (DMN) organiseert, in samenwerking met de faculteit IO (onder leiding van universitair docent Christine De Lille), het eerste 'Aviation industry meets Design'-evenement. Het evenement vindt plaats op dinsdag 24 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober).

Binnen het onderzoeksprogramma ‘People in Transit’ is er op de faculteit al veel kennis opgedaan over de rol van ontwerpen in de luchtvaartindustrie. Dit evenement brengt de Nederlandse designwereld onder de aandacht van internationale bedrijven werkzaam in de luchtvaart.

De focus van het evenement ligt op actieve interactie en discussie over de toekomst van de luchtvaartindustrie en richt zich op drie onderwerpen:

  • In de lucht (de inflight-ervaring)
  • Op de grond (luchthavens, hubs, retail, veiligheid en douane)
  • Digitale transformatie (websites, gepersonaliseerde apps en digitale platforms)

Naast Christine De Lille, hebben ook onderzoekers Katinka Bergema en Suzanne Hiemstra-van Mastrigt, prof. Peter Vink en PhD-kandidaten Maïte Oonk, Barend Klitsie en Joyce Bouwens van de faculteit IO een bijdrage in het programma van het evenement.

DMN is een Nederlands professioneel netwerk. Zij streven ernaar kennis te delen en te ontwikkelen op het gebied van ontwerp en innovatie.

Meer informatie