De afgelopen jaren heeft het Expertisecentrum OV-betalen van de TU Delft onderzoek gedaan naar en verbetervoorstellen ontwikkeld voor gebruiksvriendelijker en daarmee aantrekkelijker OV-betalen in Nederland. Op donderdag 28 september aanstaande zullen de resultaten gepresenteerd worden tijdens het symposium Gebruiksgericht OV-betalen.

Zes gebruiksgerichte projecten zullen worden gepresenteerd. De projecten zijn gebaseerd op uitgebreid veldonderzoek (in Nederland en in het buitenland) en ontwikkeld in samenspraak en -werking met gebruikers en de vervoerssector. Om een indruk te krijgen van de projecten die we zullen presenteren, bekijk de trailer van het symposium.

Het expertisecentrum OV-betalen is de opvolger van het eerdere OV-chipkaart Afstudeerlab en in de diverse projecten is - met steun van ClickNL - samengewerkt met marktpartijen als NS, RET, GVB, Connexxion, Translink, Thales, Schiphol en KLM.

Het symposium is bedoeld voor genodigden en vindt plaats op 28 september tussen 11:00 uur en 17:00 uur (met aansluitend een borrel) in de IDE Arena op de faculteit IO. In augustus ontvangen genodigden de officiële uitnodiging met mogelijkheid tot inschrijving.

Programma
11:00   Inloop/koffie/interactieve expositie

Presentaties
11:30   Introductie
11:45   Optimalisatie Open Betaalgrens
12:10   Internationale reizigers op vliegvelden
12:35   OV-betalen bij grensoverschrijdend spoorvervoer
13:00   Lunch/interactieve expositie

Presentaties
14:15   Een nieuwe generatie poorten
14:45   Bankpas als OV-chipkaart
15:10   Gebruiksgericht mobiel OV-betalen
15:35   Rondetafeldiscussie: van hier en nu verder
16:35   Afsluiting inclusief overhandiging van resultaten aan de sector
17:00   Borrel