Exhibition: Bioinspired Design

- Locatie: TU Delft Library

Gerelateerde evenementen 

  • Deze tentoonstelling is gerelateerd aan de eerder dit jaar gehouden tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam Designing the Surface en de EKSIG 2017 Conferentie, georganiseerd door de TU Delft Faculteit Industrieel Ontwerpen, dat uitlegde dat we een “New Material Age” ingaan waar materialen niet zijn gemaakt maar dat ze gebeuren of groeien.
  • Ook gerelateerd aan deze tentoonstelling is het 100 jarige lustrum programma in de Botanische Tuin van de TU Delft 
  • Symposium 100 jaar plantentechnologie in de Botanische Tuin, 14 sept 2017 14.00-17.00, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft.

Toegang: gratis

Wat kunnen we leren van de natuur?

Hoe kunnen we problemen aanpakken die onze conventionele methodes niet kunnen oplossen? Van 13 september – 9 januari 2018 host de TU Delft Library de tentoonstelling ‘Bioinspired – Designing the Surface. Creative Learning from Nature’. Deze tentoonstelling laat voorbeelden zien van natuur-geïnspireerde technologie en vertelt over het enorme potentieel voor toekomstgerichte innovatie.

Biomimicrie - oppervlakte innovaties

De natuur rondom ons heeft een onvoorstelbare hoeveelheid en veelzijdigheid van oplossingen geproduceerd die als voorbeeld voor technologie kunnen dienen. Tegenwoordig stappen veel baanbrekende artiesten en ontwerpers af van conventionele materialen, methodes en werkplekken om nieuwe gebieden in biologie, techniek en wetenschap te verkennen. Het ontwikkelen van producten, processen en diensten op basis van duurzame strategieën in de natuur is wat we biomimicrie noemen.

Tegenwoordig is het mogelijk om structuren te creëren die hun fysieke eigenschappen kunnen veranderen, informatie bewaren, voelen en reageren. Op deze tentoonstelling staan enkele voorbeelden van oppervlakte-innovatie, inclusief bijdragen van faculteiten van de TU Delft.

Foto's over de tentoonstelling zijn te zien op Flickr.