4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

14 februari 2018 00:00 t/m 22 maart 2018 00:00 - Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn - Door: Webredactie

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.

Het is niet meer de vraag óf de woningvoorraad van woningcorporaties duurzamer moet worden, maar hoe we deze ambitie realiseren. Nederland heeft een ambitie om in 2050 CO-neutraal te zijn. Veel gemeenten willen dit al vijf of tien jaar eerder bereiken. Dat betekent dat woningcorporaties fors moeten investeren en goede keuzes moeten maken. Nu is de doelstelling gemiddeld energielabel B. Duidelijk is dat door onder meer de verhuurderheffing het een paar jaar langer duurt dan 2020 voordat de corporatiesector deze doelstelling zal halen. Duurzaamheid gaat bovendien om veel meer dan energiebesparing, het gaat tevens om gezonde woningen met toekomstwaarde en duurzaam circulair materiaalgebruik. 2

Doel en thema’s

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen als huurders en gemeenten. Daarbij is gekozen voor een beleidsmatige insteek, en dus niet direct gericht op de uitvoeringspraktijk.

Thema’s die aan de orde komen, zijn onder meer het overheidsbeleid, het assetmanagement van de corporatie, toelichting bij succesvolle concrete voorbeeldprojecten, innovaties in klimaatinstallaties, de wegen naar gasloos wonen, keuzevrijheid en participatie van bewoners, bewonersgedrag en energiegebruik, financiering en betaalbaarheid van duurzame maatregelen, samenwerking tussen woningcorporaties en bouwbedrijven, duurzaam en circulair materiaalgebruik, en gezond en comfortabel wonen.

PE Punten

U kunt voor het volgen van deze cursus 25 PE-punten krijgen.

Data, meer info en aanmelden

De cursus vindt plaats op 14/15 februari en 21/22 maart 2018 in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn.
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angélique Dersjant, a.d.dersjant@tudelft.nl, tel.: 015-278 3005