Promotie J. Liao: diepte

12 december 2017 15:00 - Locatie: Aula, TU Delft - Door: webredactie

Techniques for Depth Acquisition and Enhancement of Depth Perception. Promotor: Prof.dr. E. Eisemann (EWI).

Diepte speelt een essentiƫle rol in computer graphics voor het sorteren van geometrische primitieven. De gerelateerde datarepresentatie, de depth map, is nuttig voor vele verschillende applicaties.

In dit proefschrift presenteren we oplossingen voor het creƫren van depth maps met het doel om deze te gebruiken om perceptie van diepte te verbeteren in de originele afbeeldingen. Aangaande de generatie van depth maps stellen we twee oplossingen voor: een reconstructiemethode die gebruik maakt van near-light photometric stereo (PS) en een depth map ontwerptool middels gebruikersondersteuning. Tevens presenteren we meerdere technieken gebaseerd op diepte-informatie voor een verbeterde perceptie van diepte in afbeeldingen.

Over het algemeen geloven we dat depth maps een natuurlijke extensie van standaardafbeeldingen kunnen worden, maar deze representatie is nog niet wijd verspreid. Ons werk maakt een stap om dit gat te dichten met automatische en handmatige oplossingen. Toegang tot diepte-informatie is van groot voordeel, aangezien het meer flexibiliteit geeft voor het weergeven van diepte als een afbeeldingssignaal. We laten meerdere technieken zien om perceptie van diepte te versterken, die gekozen kunnen worden afhankelijk van voorkeur, context of modaliteit van de weergaveapparaten.

Meer informatie?

Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository, de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.