Sasol Solar Challenge

22 september 2018 08:00 t/m 30 september 2018 23:00 - Door: Team Communicatie D:DREAM

Van 22 tot en met 29 september zal het D:DREAM Team 'Nuon Solar Team' deelnemen aan de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid Afrika. Deelnemende auto’s mogen alleen gebruik maken van zonne-energie om de finish te bereiken. De race voert van Pretoria, in het noordoosten, naar Stellenbosch vlakbij Kaapstad aan de westkust. Op 29 september zullen de teams finishen in Stellenbosch. De volgende dag, op 30 september, zullen alle deelnemers samen naar Kaapstad rijden voor de officiële huldiging.

Deze acht dagen durende race, door de diverse landschappen van Zuid-Afrika, is de ultieme duurzame uitdaging. Na een jaar met nadruk op highend innovatie, wordt strategie op de proef gesteld in deze race met een bijzonder doel: zoveel mogelijk kilometers afleggen. Deze kilometers kunnen verzameld worden door aan het eind van de dagetappe nog extra loops van 50 tot 150 kilometer af te leggen. Wie de meeste kilometers op zijn naam kan schrijven mag zichzelf kampioen zonneracen noemen!

Meer informatie over het Nuon Solar Team en de Sasol Solar Challenge is te vinden op: www.nuonsolarteam.nl en www.solarchallenge.org.za.

Altijd op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt in en rondom de D:DREAM Hall? Volg ons dan op social media!

www.facebook.com/ddreamhall

www.instagram.com/ddreamhall