Tentoonstelling Design Visualisation 2018 – A selection of the best

12 april 2018 15:00 t/m 11 mei 2018 16:00 - Locatie: Voor de Waltman boekenwinkel, IO - Door: Communication

Van donderdag 12 april tot en met vrijdag 11 mei kun je de tentoonstelling bekijken van het vak ‘Design Visualisation’, waaraan 115 studenten hebben meegedaan. Er wordt een posterselectie getoond van de resultaten van de teken- en visualisatieopdrachten. De opening is op donderdag 12 april om 15:00 uur.

De resultaten zijn de combinaties van schetsen, ontwerpstappen, eindvoorstellen, context en gebruik, alles gerelateerd aan denkbeeldige ontwerpopdrachten.

Design Visualisation
Design Visualisation is een keuzevak voor het derde jaar, waarbij studenten een breed spectrum aan ontwerp- en visualisatiestappen doorlopen in het kader van twee specifieke ontwerptrajecten. Om een duidelijke link te leggen met de dagelijkse praktijk van productontwerp biedt dit vak een combinatie aan van verschillende visualisatiemethodes en technieken die overeenstemmen met de verschillende fases in het proces: van de eerste schetsen tot conceptvoorstellen voor het ontwerp van producten, onderdelen, materialen en toepassingen.

De nadruk ligt bij dit vak op het vermogen van de student om zijn of haar ideeën visueel vorm te geven en om het ontwerptraject toe te lichten. Er worden zowel analoge als digitale tekentechnieken gebruikt, naast andere vormen van ontwerpvisualisatie, die geïntegreerd worden toegepast.

• Klik hier voor meer informative over Design Visualisation

Element of Design Visualisation: Learning digital sketching skills (student Renske de Jong)