Philip Beesley in Science Centre

12 november 2018 09:00 t/m 17 november 2018 23:00 - Locatie: Science Centre Delft - Door: Communication

Van 12 tot en met 17 november organiseert Science Centre Delft samen met Crossing Parallels en de faculteiten Bouwkunde (Robotic Building) en Industrieel Ontwerpen (minor Interactive Environments) lezingen, een workshop en een festival met kunstenaar en architect Philip Beesley.

De week start met een open lezing door Philip Beesley op maandagochtend 12 november. De daaropvolgende workshop is alleen toegankelijk voor studenten van Interactive Environments of Robotic Building. Gedurende de rest van de week bouwen in het Science Centre veertig minorstudenten en professoren van Industrieel Ontwerpen, Bouwkunde, Computer Science en Werktuigbouwkunde samen met Philip aan een nieuwe interactieve installatie.

Op zaterdag 17 november wordt tijdens de Crossing Parallels contextsessie om 14:00 uur de installatie geopend. De opening is gratis te bezoeken. Hierop aansluitend is het HighLight festival van 16:00 uur tot 23:00 uur.

Over Philip Beesley
De Canadese Philip Beesley is visueel kunstenaar, architect, Professor in Architecture en Professor in Digital Design and Architecture & Urbanism. Zijn werk is gefocust op technologische groei en culturen van interactieve systemen. Hij leidt al enkele jaren de Living Architecture System Group, dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van omgevingen die zelf kunnen bewegen, reageren en leren, en zich kunnen aanpassen op –of zelfs empathie vormen naar- de bewoners.

Afbeelding door Philip Beesley en Alex Willems

Over Crossing Parallels
Crossing Parallels brengt kunstenaars en wetenschappers samen voor innovatieve projecten, ontwikkeling van technologie en reflectie over de wetenschappelijke ontwikkelingen en hun rol in de maatschappij. Het begon als een artist-in-residence programma en ontwikkelde zich tot een platform voor workshops, discussiesessies en tentoonstellingen. Voorgaande artists-in-residence waren Iris van Herpen (in samenwerking met Jouke Verlinden en Zjenja Doubrovski) en Mike Rijnierse (in samenwerking met Aurèle Adam of TU Delft Applied Sciences).