Tentoonstelling Dieter Rams ‘Ten principles of good design’

30 november 2018 00:00 t/m 21 december 2018 23:55 - Locatie: Hal IO - Door: Communication

Een selectie van productontwerpen van de Duitse industrieel ontwerper Dieter Rams (Wiesbaden, 1932) is te zien tijdens een tentoonstelling in de hal van de faculteit Industrieel Ontwerpen van vrijdag 30 november tot en met vrijdag 21 december. Rams was nauw verbonden met het consumentenelektronicabedrijf Braun en de functionalistische school voor industrieel ontwerpen,

‘Minder, maar beter’.
Door elektronische producten te produceren die opmerkelijk waren in hun sobere esthetiek en gebruiksvriendelijkheid, zorgde Rams ervoor dat Braun in de jaren vijftig een begrip werd. Hij  introduceerde het idee van duurzame ontwikkeling en van veroudering als een misdaad in ontwerp in de jaren zeventig. Dienovereenkomstig stelde hij zich de vraag: "Is mijn ontwerp een goed ontwerp?" Het antwoord dat hij vormde, werd de basis voor zijn Tien Principes voor Goed Ontwerp.
Ten Principles for Good Design – Dieter Rams