CardioLab minisymposium

31 oktober 2018 09:30 t/m 13:00 - Door: Communication

De beschikbaarheid van een enorme hoeveelheid gegevens in de vroege stadia van ziekten verandert de manier waarop ontwerpers kunnen bijdragen aan specifieke producten en diensten. Het onderzoeksprogramma van CardioLab richt zich precies daar op. Om een visie te ontwikkelen over hoe (datagedreven) ontwerp een brug kan slaan tussen het cardio-veld en de technologie, organiseert het CardioLab een symposium op woensdag 31 oktober. Iedereen met interesse op dit gebied is welkom.

Hart- en vaatziekten zijn 's werelds meest voorkomende doodsoorzaak. Er is nog veel te winnen op het gebied van de behandeling en preventie van hart- en vaatziekten. Langdurige monitoring van hartpatiënten kan bijvoorbeeld helpen de nadelige effecten van de ziekte te beperken. Dit is de reden waarom de Nederlandse Hartstichting, Philips Design en de TU Delft besloten hun krachten te bundelen en samen te werken in het CardioLab.

CardioLab werkt aan slimme, datagedreven innovaties die de kwaliteit van leven van hartpatiënten verbeteren en geeft medisch-specialisten en andere hulpverleners een beter inzicht in de toestand van een patiënt. Gegevensgestuurde oplossingen maken het mogelijk om gegevens te analyseren met betrekking tot mensen in de hoogrisicogroep (hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid, rokers). Hart- en vaatziekten kunnen eerder worden opgespoord en mogelijk worden behandeld. Afstudeerprojecten zijn onder andere beschikbaar.

Het symposium met als titel ‘How could design be the bridge between the cardiovascular domain & smart technologies?’ vindt plaats op woensdag 31 oktober van 09:30-13:00 uur in de Wim Crouwelzaal van de faculteit IO.
Meer informatie en registratie

Contactpersonen faculteit IO

Lab Director

Coordinator CardioLab Program

Ruud van Heur