Open Access Week

22 oktober 2018 11:21 t/m 28 oktober 2018 11:21

TU Delft Open Access vorderingen

De Internationale Open Access Week 2018 wordt dit jaar gehouden van 22-28 oktober met als thema ‘Designing Equitable Foundations for Open Knowledge’.

 

De Open Access week is altijd een mooi moment om stil te staan bij hoe ver we zijn met open access publiceren binnen de TU Delft. Deze TU Delft Open Access visual toont de vorderingen. Een aantal hoogtepunten: 52% van de TU Delft artikelen werd open access gepubliceerd in 2017, een groei van 8%. Het TU Delft Open Access fonds heeft inmiddels 485 publicaties gefinancierd.

 

Om open access publiceren verder te faciliteren voor wetenschappers hebben we, naast de landelijke overeenkomsten, speciale open access overeenkomsten gesloten met een groeiend aantal uitgevers. De meest recente overeenkomst sloten wij gezamenlijk met de Universiteit van Wageningen met IWA Publishing.

 

In nationaal en instellingsverband zijn er afspraken gemaakt met uitgevers waarbij TU Delft auteurs zonder kosten of met een korting open access artikelen kunnen publiceren. Informatie op tijdschrift niveau is te vinden in de Journal Browser.

 

Bezoek de Open Access website voor meer informatie over wat er landelijk wordt georganiseerd tijdens de Open Access week.