Open Day Data Stewardship

24 mei 2018 10:54 - Locatie: De Bouwcampus

Towards cultural change in data management - data stewardship in practice

Event: Towards cultural change in data management- Data Stewardship in practice

 

De TU Delft is trots op haar pioniersrol bij de wereldwijde stap richting meer openheid en betere samenwerking op het gebied van research data. Data Stewardship wordt aan de TU Delft erkend als een sleutelcomponent van haar Open Science-programma. Elke faculteit krijgt daarom een Data Steward toegewezen om de diensten rondom research support en good practices voor research data management meer onder de aandacht te brengen.

Nu het Data Stewardship project zich in de implementatiefase bevindt, delen we graag onze ervaringen op het event: Towards cultural change in data management- Data Stewardship in practice op 24 mei in de Bouwcampus.


Programma


Tijdens dit event, zal het volgende aan de orde komen:

- Hoe kan culturele verandering in research data management worden bereikt?

- Waarom is het goed beheren van onderzoeksdata belangrijk?

- Waarom vinden wij het van belang en waarom is het van belang voor onderzoekers?

Allereerst zal Danny Kingsley van de Universiteit van Cambridge spreken over de integriteit en reproduceerbaarheid van onderzoek als de drijfveren voor betere Data Stewardship toepassingen in de praktijk. Dit zal worden gevolgd door casestudies van de TU Delft en andere organisaties over de praktische implementatie van Data Stewardship. Vervolgens worden de deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan kleinere focusgroepen en workshops over het onderwerp. Tot slot spreekt Kim Huijpen van de Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU) over het belonen van researchers voor kwaliteitsonderzoek.

 

Meer informatie

 

Klik hier voor meer informatie over het evenement, het programma en de registratie.

Wilt u meer weten over Data Stewardship aan de TU Delft, neem dan contact op met onze Data Stewardship Coordinator Marta Teperek of stuur een e-mail naar alle Data Stewards: datastewards@tudelft.nl.