Vertoning - Paywall the Movie

30 oktober 2018 18:30 t/m 20:00 - Locatie: Teaching Lab

Voorbij de wetenschappelijke betaalmuur

Op dinsdag 30 oktober wordt van 18:30 – 20:00 de documentaire Paywall vertoond in het Teaching Lab. Deze onthullende film van Jason Schmitt, Associate Professor Clarkson University, vertelt welke wereld er schuil gaat achter het academisch uitgeven. Een omgeving met een miljardenomzet waarin grote commerciële uitgevers winstmarges van 35-40% hanteren. Een hogere winstmarge dan Facebook, Apple en Google dus.

In de documentaire beantwoorden spelers in de wereld van het academisch uitgeven en open access vragen als: Wat betekent de opkomst van open access voor gevestigde uitgevers en hun business modellen?  Zijn er bruikbare alternatieve uitgeefplatforms voorhanden? Hoe kunnen auteurs en universiteiten open access het beste adopteren en wetenschappelijke resultaten publiekelijk verspreiden? Na de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over de Delftse open access realiteit. Drinken en snacks worden verzorgd. Toegang is gratis, maar fijn als je je aanmeldt via sg@tudelft.nl.

 

Deze documentaire avond vindt plaats in het kader van de internationale Open Access week. Bezoek de Open Access website voor meer informatie over wat er landelijk wordt georganiseerd tijdens de Open Access week.