4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen (wegens succes ook in het najaar)

09 oktober 2018 00:00 t/m 21 november 2018 00:00 - Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn - Door: Webredactie

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties, bouw- en onderhoudsbedrijven en gemeenten handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders.

Data en locatie

9/10 oktober en 20/21 november 2018
Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn

In het kort

Het is niet meer de vraag óf de woningvoorraad van woningcorporaties duurzamer moet worden, maar hoe we deze ambitie realiseren. Nederland heeft een ambitie om in 2050 CO-neutraal te zijn. Veel gemeenten willen dit al vijf of tien jaar eerder bereiken. Dat betekent dat woningcorporaties fors moeten investeren en goede keuzes moeten maken. Nu is de doelstelling gemiddeld energielabel B. Duidelijk is dat door onder meer de verhuurderheffing het een paar jaar langer duurt dan 2020 voordat de corporatiesector deze doelstelling zal halen. Duurzaamheid gaat bovendien om veel meer dan energiebesparing, het gaat tevens om gezonde woningen met toekomstwaarde en duurzaam circulair materiaalgebruik.

Doel en thema's

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties, bouw- en onderhoudsbedrijven en gemeenten handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders. Daarbij is gekozen voor een beleidsmatige insteek, en dus niet direct gericht op de uitvoeringspraktijk.

Thema’s die aan de orde komen, zijn onder meer het overheidsbeleid, het assetmanagement van de corporatie, strategische keuzes voor diep en minder diep renoveren, de wegen naar aardgasvrij wonen, keuzevrijheid en participatie van bewoners, bewonersgedrag en energiegebruik, financiering en betaalbaarheid van duurzame maatregelen, samenwerking, duurzaam en circulair materiaalgebruik.

Programma

U kunt hier het programma downloaden.

Voor wie bestemd?

De 4-daagse cursus wordt wegens succes nu ook in het najaar van 2018 georganiseerd en is met name bestemd voor  woningcorporaties, bouw- en onderhoudsbedrijven en gemeenten: managers en projectleiders vastgoed of technisch beheer, medewerkers innovatie en duurzaamheid, beleidsmedewerkers, medewerkers strategie en innovatie.

PE punten

Sinds januari 2015 bestaat voor leden van de VTW (de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties, www.vtw.nl) en voor bestuurders van woningcorporaties (zie de site van Aedes: https://www.aedes.nl/dossiers/permanente-educatie.html ) de verplichting tot permanente educatie. U kunt voor het volgen van deze cursus 25 PE-punten krijgen. 

Meer informatie en aanmelding

U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus. Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen of emailen naar Angélique Dersjant, a.d.dersjant@tudelft.nl, 015-278 3005.