4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen (wegens succes ook in het najaar)

09 oktober 2018 00:00 t/m 21 november 2018 00:00 - Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn - Door: Webredactie

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.

Data en locatie

9/10 oktober en 20/21 november 2018
Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn

In het kort

Het is niet meer de vraag óf de woningvoorraad van woningcorporaties duurzamer moet worden, maar hoe we deze ambitie realiseren. Nederland heeft een ambitie om in 2050 CO-neutraal te zijn. Veel gemeenten willen dit al vijf of tien jaar eerder bereiken. Dat betekent dat woningcorporaties fors moeten investeren en goede keuzes moeten maken. Nu is de doelstelling gemiddeld energielabel B. Duidelijk is dat door onder meer de verhuurderheffing het een paar jaar langer duurt dan 2020 voordat de corporatiesector deze doelstelling zal halen. Duurzaamheid gaat bovendien om veel meer dan energiebesparing, het gaat tevens om gezonde woningen met toekomstwaarde en duurzaam circulair materiaalgebruik.

Doel en thema's

Het doel van deze cursus is om kennis op te doen over een breed scala van onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen als huurders en gemeenten. Daarbij is gekozen voor een beleidsmatige insteek, en dus niet direct gericht op de uitvoeringspraktijk.

Thema’s die aan de orde komen, zijn onder meer het overheidsbeleid, het assetmanagement van de corporatie, toelichting bij succesvolle concrete voorbeeldprojecten, innovaties in klimaatinstallaties, de wegen naar gasloos wonen, keuzevrijheid en participatie van bewoners, bewonersgedrag en energiegebruik, financiering en betaalbaarheid van duurzame maatregelen, samenwerking tussen woningcorporaties en bouwbedrijven, duurzaam en circulair materiaalgebruik, en gezond en comfortabel wonen.

Programma

Het najaarsprogramma is nog niet gereed. U kunt hier het voorjaarsprogramma downloaden.

Voor wie bestemd?

De 4-daagse cursus wordt wegens succes nu ook in het najaar van 2018 georganiseerd en is met name bestemd voor  woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven: managers en projectleiders vastgoed of technisch beheer, medewerkers innovatie en duurzaamheid, medewerkers strategie en innovatie.

PE punten

Sinds januari 2015 bestaat voor bestuurders van woningcorporaties (zie de site van Aedes: https://www.aedes.nl/dossiers/permanente-educatie.html ) de verplichting tot permanente educatie. U kunt voor het volgen van deze cursus PE-punten krijgen. Het aantal is afhankelijk van het programma, voor de cursus in voorjaar 2018 was dat 25.

Meer informatie en aanmelding

U kunt zich nog niet aanmelden voor de najaarscursus. voor deze cursus. Wilt u zich opgeven als geïnteresseerde of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen of emailen naar Angélique Dersjant, a.d.dersjant@tudelft.nl, 015-278 3005.