InterScience De Jonge Akademie: Identiteit

18 april 2018 19:00 t/m 20:50 - Locatie: Museum Prinsenhof, Van der Mandelezaal, Sint Agathaplein 1, Delft - Door: Webredactie

In deze aflevering van de reeks InterScience gaat het over identiteit. Met lezingen van Lotte Jensen, Adriaan van Dis, Quentin Bourgeois en Virginia Dignum. Ze vertellen over het idee dat de strijd tegen het water de Nederlandse identiteit zou hebben gevormd, het opgroeien 'tussen rijstkorrel en aardappel', de identieke grafheuvels die over een afstand van duizenden kilometers worden gevonden en de menselijke identiteit in het robottijdperk.

Sprekers

• Virginia Dignum, universitair hoofddocent techniek, bestuur en management, Technische Universiteit Delft – Menselijke identiteit in het robottijdperk
  • Quentin Bourgeois, universitair docent archeologie, Universiteit Leiden en lid De Jonge Akademie – Wat vertellen 5000 jaar oude grafheuvels van Nederland tot Siberië over onze (Europese) identiteit?
  • Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis, Radboud Universiteit Nijmegen en alumnus De Jonge Akademie – De strijd tegen het water. Rampen als motor achter nationale identiteitsvorming
  • Adriaan van Dis, schrijver en lid Akademie van Kunsten – Een vloeibare identiteit als houvast

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsarchief Delft, Archeologie Delft en Museum Prinsenhof Delft.

Over InterScience

De Jonge Akademie houdt de serie publieksbijeenkomsten InterScience. Daarin belichten wetenschappers hetzelfde thema vanuit hun eigen vakgebied. Vaak zijn er onverwachte raakvlakken, die de onderlinge verbondenheid tussen verschillende disciplines benadrukken.

Meer informatie en aanmelding

Kijk voor meer informatie op de website van De Jonge Akademie. Of neem contact op met Jolanda Pel, congresbureau@knaw.nl, 020 551 0859.

U bent van harte welkom. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website.