Karel Luyben Lezing

30 oktober 2019 19:00 - Locatie: Royal Institution in Londen

Op 30 oktober 2019 vindt bij het gerenommeerde Royal Institution in Londen de internationale Karel Luyben Lezing plaats. Met trots kondigen we aan dat Dr. Eline van der Kruk bereid is gevonden om deze lezing te geven. 

Lezing: Pushing the boundaries of human movement

Dr. Eline van der Kruk laat je kennis maken met de wereld van de biomechanica waar computersimulaties en slimme sensoren worden gebruikt om de grenzen van het menselijke bewegen te verleggen.

Datum: 30 oktober 2019
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Royal Institution in Londen

Deze lezing wordt in het Engels gegeven.

Meld je aan

Eline van der Kruk

Eline van der Kruk blinkte op de middelbare school uit in wiskunde en natuurkunde. Ze wilde eigenlijk medicijnen gaan studeren, maar bij een open dag van de TU Delft werd haar interesse gewekt in innovatie en design. Ze begon haar studie Industrieel Ontwerpen en heeft geen moment spijt gehad. Na haar bachelor deed ze een Master in Biomechanical Engineering en studeerde ze in 2013 af als eerste sports engineer in Nederland.

In 2018 rondde ze bij de TU Delft haar PhD onderzoek naar het verbeteren van de prestaties van schaatsers met behulp van real-time feedback af. Op dit moment werkt Eline op Imperial College London aan een onderzoek naar het voorspellen van mobiliteitsverslechtering bij ouderen.

Meer over Eline van der Kruk

Royal Institution

Het Royal Institution in London richt zich op het verbinden van de wetenschap met het publiek. Op deze indrukwekkende locatie houdt Eline van der Kruk de Karel Luyben Lezing 2019. Aan het Royal Institution zijn sinds 1799 vele beroemde wetenschappers verbonden. Michael Faraday demonstreerde er voor het eerst elektriciteit en presenteerde daar tien nieuwe chemische elementen. Royal Institution is zeer bekend vanwege de Kerst lezingen, waarmee ze sinds 1825 jaarlijks het publiek weer weten te boeien.

Meer over Royal Institution

Karel Luyben Lezingen

De Karel Luyben Lezingen worden sinds 2018 jaarlijks georganiseerd ter ere van Karel Luyben, oud Rector Magnificus. Deze dubbellezing wordt jaarlijks in Delft georganiseerd voor de Delftenaren en in het buitenland voor alumni en relaties. De lezingen hebben als doel om jong talent een podium te geven, publiek te betrekken bij wetenschap en om te verbinden. Onderwerpen die Karel Luyben hoog in het vaandel heeft staan. 

Tijdens de internationale Karel Luyben Lezing ontvangt de TU Delft alumni, relaties, studenten en andere geïnteresseerden voor een bijzonder samenzijn.

Vorige Karel Luyben Lezing

Karel Luyben Lecture Berlin