Lezing: Geografische schalen van economische ongelijkheid

28 oktober 2019 12:30 t/m 13:30 - Locatie: Faculteit Bouwkunde, 01 West 060 - Door: Communication BK

Op 28 oktober geeft Clémentine Cottineau de lezing 'Geographical scales of economic inequality'.

Hoe beïnvloeden ongelijkheid op nationale schaal en segregatie op stedelijke schaal elkaar in de loop van de tijd? Kunnen we de verschillende disciplinaire kaders combineren die nu worden gebruikt om ze te analyseren en te verklaren? Hoe kunnen we de impact van sociaal-economisch beleid buiten het oorspronkelijke toepassingsgebied evalueren? Dit soort vragen worden behandeld in het onderzoeksprogramma van Cottineau bij CNRS. Tijdens deze lezing zal Cottineau een deel van het theoretische kader van het onderzoek presenteren dat ze heeft uitgevoerd om de haalbaarheid van het onderzoeksprogramma vast te stellen. Ze zal ook onderzoeken of er gebieden zijn voor toekomstige samenwerking met de nieuwe Urban Studies-groep aan de TU Delft.

Clémentine Cottineau is CNRS onderzoeker bij het Centre Maurice Halbwachs in Parijs en honorary research associate bij het Centre for Advanced Spatial Analysis van University College London in het Verenigd Koninkrijk.

Registratie

Het evenement is vrij toegankelijk. Aanmelden kan via Karin Visser