Tentoonstelling: Analytical models_hofjes

28 mei 2019 00:00 t/m 12 juni 2019 00:00 - Locatie: Faculteit Bouwkunde, BK Expo - Door: Communicatie BK | Zet in mijn agenda

Deze tentoonstelling laat analytische modellen van hofjes zien. Hiermee worden de formele, stedelijke en sociale kwaliteiten van deze ruimtelijke typologie interactief verkend.

Hofjes bestaan uit een groep van herhalende individuele woningen die een tuin omsluiten, verstopt binnen een stedelijk blok. Naast de gemeenschap van individuele woningen hebben hofjes ook een representatief programma ter ere van de stichter, een poort en een regentenkamer. Hofjes zijn een belangrijk architecturaal onderdeel van de Hollandse stad sinds 1400 en tot op de dag van vandaag. 

De modellen in de BK Expo worden tentoongesteld tegen een achtergrond van tekeningen uit de onderzoekspublicatie 'Het hofje, bouwsteen van de Hollandse stad, 1400 - 2000'. De modellen zijn gemaakt door MSc2 studenten binnen het kader van de studio Methods & Analysis, onder begeleiding van Geert Coumans, Martijn Stellingwerff en Willemijn Wilms Floet.