thee - tea - 茶 - cha – chai

14 november 2019 12:00 t/m 31 januari 2020 12:00

Alles over thee - Tentoonstelling, workshops & lezingen

Thee, wie drinkt het niet? Maar wist u dat men in China al meer dan 2000 jaar thee (Camellia sinensis) verbouwt en drinkt? Volgens een legende werd thee in 2737 v.C. in China ontdekt en theebussen werden al bijgezet in graven tijdens de Han Dynastie (206 v.C. – 220 n.C.).  Thee heeft dus een lange geschiedenis en door de eeuwen heen heeft het een grote rol gespeeld in de wereldhandel en onze culturen. 

In deze mini-tentoonstelling die op 14 november van start gaat wordt u ondergedompeld in de thee. Stap in de wereld van de thee, haar herkomst en geschiedenis, zie hoe van theebladeren verschillende soorten thee wordt gemaakt, en wat thee voor ons en de wetenschap betekent. 

Vanaf zaterdag 16 november tot eind januari wordt in de tentoonstellingsruimte elke zaterdag van 14:00 – 16:00 bijzondere thee geschonken (2 euro per glas).

In januari worden een aantal theeproeverijen en lezingen georganiseerd, dus hou onze agenda in de gaten voor de exacte data en tijden.

Op dinsdag 21 januari om 14:00 en dinsdag 28 januari om 19:00 zal Sander Kriek van Thee van Sander Chinese thee workshops geven in de ruimte waar de theetentoonstelling plaats vindt. Sander importeert zelf thee uit China, is er vaak geweest en kan er veel over vertellen. Hij zal ook een aantal soorten thee laten zien en proeven: er zal een hele nieuwe wereld van thee voor u open gaan!

Voor deze workshop geldt een toeslag van €2,50. Opgeven kan via reserveringbtd@tudelft.nl