Ajurvedische lunch workshop (w)

26 februari 2019 11:00 t/m 13:00 - Locatie: Botanische tuin TU Delft – Educatieruimte

Docent:Simone Deege
Taal:Nederlands
Prijs:15,- euro (inclusief recept en proeverij)
Max. aantal:8 deelnemers
Opgeven via:simoneskookworkshop@gmail.com
Betaling overmaken naar:rekeningnummer is NL33 INGB 0002 0795 91 tnv SB Deege


Tijdens deze introductie lezing/ kookdemonstratie zal ik iets over de beginselen van de Ayurveda vertellen. Ayurveda is een holistische gezondheidsmethode die naar schatting al rond de 5000 jaar bestaat. Goede voeding en een goed spijsverteringsproces worden in de Ayurveda beschouwd als één van de allerbelangrijkste fundamenten van onze gezondheid. Functioneert onze spijsvertering niet goed, dan worden ook ons lichaam, cellen, weefsels en de diepere transformatieprocessen niet goed gevoed en kunnen er allerlei ziekten ontstaan. Jezelf kennen en vervolgens eten en leven volgens jouw constitutie is essentieel voor een gezonde levensstijl.

Deelnemers kunnen tijdens de lezing een gerecht proeven (in de Ayurveda wordt aanbevolen in de middag de grootste maaltijd te gebruiken).

Over Simone Deege:

Na 33 jaar als kok te hebben gewerkt in verschillende  horecabedrijven, lieten mijn handen weten dat het vak van kok ten einde was. Door yoga en meditatie was ik in aanraking gekomen met een andere manier van leven, waar Ayurvedische voeding deel van uit maakt. Omdat voeding een belangrijk onderdeel van mijn leven is, ben ik me in de Ayurvedische voeding gaan verdiepen en heb ik vorig jaar de opleiding Ayurvedisch voedingscoach afgerond. De kennis die ik hierbij heb opgedaan is voor mij een prachtige aanvulling op mijn ervaring als kok en sluit helemaal aan bij mijn manier van leven. Graag wil ik deze kennis delen.