International Comfort Conference 2019

29 augustus 2019 00:00 t/m 30 augustus 2019 00:00 - Locatie: faculteit IO - Door: Communication

Leer je beter als je comfortabel zit? Of zorgt een klein beetje ongemak voor meer focus? Onderzoekers op gebied van comfort zullen de effecten van comfortabel zitten op effectief luisteren live bestuderen tijdens de International Comfort Conference 2019, op 29 en 30 augustus bij de faculteit Industrieel Ontwerpen in Delft.

Tijdens de conferentie zal de comfort en productiviteit van de bankzitters vergeleken worden met leden van het publiek die rechtop plaatsnemen in een traditionele collegezaal. De onderzoekers verwachten dat de effecten van ‘bankhangen’ minimaal zullen zijn ten opzichte van rechtop zitten in een rechte klapstoel. Vooral de effecten op productiviteit (hoeveel leren de deelnemers) zullen uitvoerig onderzocht worden. 

Na iedere presentatie worden de deelnemers onderzocht op wat ze hebben geleerd, wat ze zich kunnen herinneren en hoe diep ze hebben nagedacht over het onderwerk tijdens de presentatie. 

Onderzoekers, docenten en studenten over de hele wereld wachten de resultaten af op het puntje van hun stoel.

Conferentie-organisatoren, van links naar rechts: Prof. dr Peter Vink (TU Delft), Prof. dr Neil Mansfield (Nottingham Trend University), Dr Susanne Frohriep (Grammer GmbH) en Prof. dr Alessandr Naddeo (University of Salerno).