Research Through Design 2019 Conference

19 maart 2019 00:00 t/m 22 maart 2019 23:55 - Locatie: Het Nieuwe Instituut, Rotterdam - Door: Communication

De vierde tweejaarlijkse Research Through Design (RTD)-conferentie wordt gehouden in Het Nieuwe Instituut (HNI), Rotterdam, van 19 tot en met 22 maart 2019, gesponsord door Design United. Thema: ‘Method & Critique – Frictions and Shifts in Research through Design’. De voorzitters van RTD 2019 zijn professoren Elisa Giaccardi en Pieter Jan Stappers (faculteit IO).

Tijdens de conferentie komt een schat aan ervaring samen van drie universiteiten in Nederland, de TU Delft, de TU Eindhoven, de Universiteit Twente én van degenen die pionier zijn op het gebied van ‘research-through-design’-projecten en gesprekken binnen internationale gemeenschappen.

Pieter Jan Stappers en Elisa Giaccardi hebben onlangs een hoofdstuk gepubliceerd in The Encyclopedia of Human-Computer Interaction (2nd Ed.) voor de Interaction Design Foundation, over 'Research through Design'. Dit  bevat een vocabulaire en een rijke set van conceptuele bronnen, perspectieven, en voorbeelden van werk, voor onze groeiende internationale gemeenschap.