IO exposeert op Dutch Design Week 2019

19 oktober 2019 14:00 t/m 27 oktober 2019 18:00 - Locatie: Klokgebouw, Eindhoven - Door: Communication

Dutch Design Week in Eindhoven is een van 's werelds grootste designevenementen. Dit jaar vindt het plaats van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober; er zal veel werk van de medewerkers van onze faculteit te zien zijn. Lees verder om erachter te komen wie er zal zijn en hoe je een gratis ticket kunt krijgen.

Het Design United-thema van dit jaar is ‘Tilt Shift: Reframing Futures’. De tentoonstelling toont elf projecten van de faculteit IO naast het werk van de collega's van de TU Eindhoven, de Universiteit Twente en Wageningen Universiteit, die samen het 4TU Research Center vormen. De tentoonstelling toont visies - sommigen kritisch, sommigen optimistischer - over hoe ontwerp en technologie de wereld van morgen zullen vormen. Onderzoeksthema's variëren van digitaal-fysieke interactie tot verhoogde gezondheid en de circulaire economie. De tentoonstelling opent op zaterdag 19 oktober 14:00 uur in het Klokgebouw in Eindhoven en je bent van harte welkom.

Delftse design engineers die een rol spelen op het evenement van dit jaar, zijn onder meer:

• Professors Conny Bakker en Ruud Balkenende, die deelnemen aan de Sustainability Embassy, ​​samen met PhD-kandidaat Jelle Joustra, die zijn werk toont van het hergebruik van windturbinebladen;
  • Professor Peter Vink en Thomas Rutte, die het publiek uitnodigen om de toekomst van het vliegen te ervaren in hun mock-up van Flying-V;
  • Design doing @KLM. Deze tentoonstelling laat zien hoe grote bedrijven zoals KLM echt innovatief kunnen worden en hoe design hierin een rol kan spelen. Deze interactieve stand biedt een mini-ontwerpervaring, zodat bezoekers kunnen begrijpen hoe het Delfts ontwerpen, KLM helpt;
  • Masterstudenten van de cursus Advanced Embodiment Design, die een prototype presenteren welke ze hebben ontwikkeld voor het Critical Alarms Lab genaamd Doplor Revisited: Artful warnings for environmental sound quality awareness

De tentoonstellingen van de Dutch Design Week zijn dagelijks geopend van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober (11:00-18:00 uur).