Promotie Frank Steller

15 oktober 2019 14:30 t/m 18:00 - Locatie: Aula, TU Delft - Door: Communication

Op dinsdag 15 oktober verdedigt Frank Steller zijn proefschrift ‘Rules or Rapport? On the governance of supplier-customer relationships with initial asymmetry’. De promotie vindt om 15:00 uur plaats in de Aula van de TU Delft. Het lekenpraatje start om 14:30 uur.

Na meer dan 35 jaar werkervaring, laatstelijk 8 jaar als CPO bij de Nederlandse Spoorwegen, zal Frank Steller zijn promotieonderzoek naar verbeteringen van grote aanbestedingsprocessen verdedigen. “Met het uitspreken van mijn verdediging zet ik een volgende stap in mijn academische carrière. Ik zie de jaren die ik heb gewerkt bijna als een tussentijdse stage, waarbij ik veel ervaring mocht opdoen in het veld”, vertelt Frank. “Wat ik via mijn onderzoek wilde achterhalen was: Hoe kan het, ondanks alle ingerichte processen, dat grote aanbestedingen nog zo vaak mis gaan?”

Zijn onderzoek voerde hem langs de cases van aanbestedingen van diensten door een aantal nutsbedrijven. Frank: “Deze zijn vaak monopolist binnen hun markt, of in ieder geval een zeer grote speler. Ik wilde erachter komen hoe deze bedrijven en hun leveranciers aanbestedingen en de resulterende relatie beter kunnen besturen. ”

In zijn proefschrift komt Frank met een aantal bevindingen over de relatie, houding, en het gedrag van zowel de ‘leverancier’ van de dienst en als de ‘klant’. “Door middel van aanbevelingen en waarschuwingssignalen, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de besturing van de aanbesteding en de vervolg-relatie. Want het kan zeker beter, ook vanuit de wetgever.”

De promotor van Frank Steller is prof. dr. Sicco Santema en zijn co-promotor is Fleur Deken.