Promotie Willemijn Elkhuizen

04 oktober 2019 09:30 - Locatie: Aula TU Delft - Door: Communication

Op vrijdag 4 oktober verdedigt Willemijn Elkhuizen haar proefschrift ‘This is not a painting. Scanning and printing a painting's appearance’. De promotie vindt om 10:00 uur plaats in de Aula van de TU Delft. Het lekenpraatje start om 09:30 uur.

De promotoren van Willemijn zijn prof. dr. ir. Jo Geraedts en prof. dr. Sylvia Pont van de faculteit IO en prof. dr. Joris Dik van de faculteit 3mE.

In de context van haar promotieonderzoek heeft Willemijn Elkhuizen een integrale aanpak ontwikkeld voor het reproduceren van de verschijningsvorm van een schilderij, gebruikmakend van 3D-scannen, digitale beeldbewerking en 3D-printen. Dit behelst de reproductie van kleur, topografie en in het bijzonder de glansvariatie van het oppervlak. De doelstelling was hoofdzakelijk om een perceptueel overeenkomstige verschijningsvorm te creëren, gebruikmakend van digitale imaging en digitale fabricage. Dit laatste is gebaseerd op een beperkte set aan inkten, namelijk cyaan, magenta, geel, zwart, wit en transparant. Vijf casestudies zijn uitgevoerd, gebaseerd op verschillende wereldberoemde schilderijen, waaronder werken van Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer.

Lees de uitgebreide samenvatting van het proefschrift