Sam Rentmeester fotografeert 25 jaar de TU Delft

02 oktober 2019 14:01 t/m 26 november 2019 14:01 - Locatie: TU Delft Library

Tentoonstelling

Ruim 25 jaar lang werkte Sam Rentmeester als fotograaf voor Delta, het journalistieke platform van de TU Delft. Rentmeester weet als geen ander het studentenleven, onderzoek, onderwijs, de gebouwen op de campus en laboratoria in beeld te brengen. “Ik probeer altijd de nieuwsgierigheid van mensen op te wekken met mijn foto’s” zegt Rentmeester.

Destructieve brand en Olympische kampioenen
De fototentoonstelling in de Library van de TU Delft toont een selectie van zijn enorme archief met fotomateriaal en geeft een unieke kijk op de TU Delft in de afgelopen 25 jaar. Zo is op een van de foto’s de brand te zien die op 13 mei 2008 woedde in de Faculteit Bouwkunde. Een ander paneel toont individuele portretten van verschillende studenten van de TU Delft die in 2016 meededen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In de tentoonstelling is ook een foto te zien die is genomen vanaf de meetmast Cabauw op 200 meter hoogte. Rentmeester: “Mensen met hoogtevrees rillen bij het zien van deze foto.”

Fotograaf Sam Rentmeester
Sam Rentmeester is in 1970 geboren in Vlaardingen. Hij is freelance fotograaf sinds 1994. Sam fotografeerde – behalve voor Delta en Delft Integraal/Outlook – voor VNO-NCW, Onderzoeksboek.nl, Link Magazine, Technisch Weekblad, De Ingenieur, ING, Universiteit Twente, Universiteit van Wageningen, ABN-AMRO, Carrièrekrant, NWO Technologiestichting, Deltares en anderen.

Blijf op de hoogte >>