Promotie P.A. Brous: data-infrastructuur

17 april 2019 10:00 - Locatie: Aula, TU Delft - Door: webredactie

Asset Management Data infrastructures. Promotor 1: Prof.dr.ir. M.F.W.H.A. Janssen (TBM); Promotor 2: Prof.dr.ir. P.M. Herder (TBM).

Veel nutsbedrijven verzamelen en bewaren grote hoeveelheden gegevens voor besluitvormingsdoeleinden in hun beheer- en onderhoudsprocessen. Deze gegevens worden verzameld, opgeslagen en geanalyseerd binnen data-infrastructuren, maar traditionele methoden voor gegevensbeheer worden steeds ontoereikend. Meer en meer worden gegevens ingewonnen door nieuwe bronnen die kunnen communiceren via internet, gezamenlijk bekend als het Internet of Things (IoT). IoT-apparaten en de communicatie tussen deze apparaten kunnen het beheer van infrastructuur ten goede komen door voldoende kwaliteitsgegevens te genereren. Het gebruik van deze gegevens kunnen nutsbedrijven helpen hun besluitvormingsvermogen te verbeteren. Huidige gegevensmodellen voor assetmanagement hebben echter de neiging om het systeem vanuit een statisch perspectief te bekijken, waardoor beperkingen worden gesteld aan de uitbreidbaarheid van het systeem. Het blijft moeilijk om nieuwe gegevensbronnen, zoals IoT, te adopteren. Het uitbreidbare data-infrastructuurmodel dat in dit proefschrift wordt gepresenteerd, heeft tot doel ons inzicht in modern assetmanagement te verbeteren, risico's van IoT-adoptie bij assetmanagement te identificeren en bruikbare inzichten te bieden voor het behalen van de verwachte voordelen van IoT in assetmanagement.

Meer informatie?

Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository, de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.