Kennis en Europa: Verkiezingsdebat 2019

16 mei 2019 17:00 t/m 18:45 - Locatie: Campus Den Haag - Turfmarkt 99, Den Haag

Wetenschappelijke kennis houdt zich niet aan landsgrenzen. Europese politieke besluiten hebben grote invloed op de wereld van onderzoek en onderwijs. Genoeg aanleiding voor een verkiezingsdebat, georganiseerd door de TU Delft, het Montesquieu Instituut en de Vereniging van Universiteiten (VSNU).

Op donderdag 16 mei 2019 vindt het debat 'Kennis en Europa: Verkiezingsdebat 2019' plaats. Er wordt onder leiding van twee moderatoren over drie thema's gedebatteerd:

1. Arbeidsmarkt en Robotisering (inleiding door Frank Baaijens - TU/e)
  2. Universiteit en Studentenmobiliteit (inleiding door Tim van der Hagen - TU Delft)
  3. Klimaat en Innovatie (inleiding door Louise Fresco - WUR)

Na de wetenschappelijke inleiding reflecteren Kamerleden en (kandidaat-)Europarlementariërs hierop en gaan zij in debat. Bezoekers krijgen na elke debatronde de kans een vraag te stellen aan het desbetreffende panel.

U kunt zich (gratis) aanmelden via het aanmeldformulier.

1. Arbeidsmarkt en RobotiseringFrank Baaijens (TU/e)

2. Universiteit en StudentenmobiliteitTim van der Hagen (TU Delft)

• Samira Rafaela (D66 kandidaat-Europarlementariër)
    • Harm Beertema (PVV Tweede Kamerlid - woordvoerder Onderwijs)

3. Klimaat en InnovatieLouise Fresco (Wageningen University)

Politiek verslaggever voor de NOS, Marleen de Rooy i, en de voorzitter van de VSNU, Pieter Duisenberg i, modereren de avond.

Datum: donderdag 16 mei 2019 van 17.00 tot ca. 19.00 uur
Locatie: Wijnhaven, Campus Den Haag, Turfmarkt 99 te Den Haag

Na afloop vindt u een nieuwsbericht, foto's en een video-opname van het Verkiezingsdebat op deze pagina.