Promotie F. Sau: interacting particle systems

30 september 2019 10:00 - Locatie: Aula, TU Delft - Door: webredactie

Symmetric Interacting Particle Systems: Self-Duality & Hydrodynamics in Dynamic Random Environment. Promotor: Prof.dr. F.H.J. Redig (EWI).

In dit proefschrift bestuderen we schaling en gedetailleerde eigenschappen van een klasse van conservatieve interagerende deeltjessystemen. In het bijzonder leiden we in het eerste deel de hydrodynamische vergelijking af voor het symmetrische uitsluitingsproces in aanwezigheid van een dynamische willekeurige omgeving. Het tweede deel van het proefschrift richt zich op een gedetailleerde eigenschap van conservatieve deeltjessystemen en, meer in het algemeen, van Markov-processen, dualiteit genoemd. Daar bestuderen en karakteriseren we dualiteit en zelf-dualiteit relaties voor zogenaamde symmetrische interacterende deeltjessystemen.

 

 

Meer informatie?

Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository, de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.