Conferentie: Ontwerp van de delta in tijden van klimaatcrisis

05 maart 2020 00:00 t/m 06 maart 2020 00:00 - Locatie: FACULTEIT BOUWKUNDE, BERLAGEZALEN - Door: Communication BK

De internationale conferentie 'Delta design in times of climate crisis' viert het interdisciplinaire onderzoeksprogramma Delta Urbanism.

In deze tijd van klimaatcrisis is ontwerp cruciaal om een veerkrachtige (vormende, operationele en prestatiegerichte) toekomst van fragiele stedelijke delta-landschappen veilig te stellen. Ontwerp vormt de kern van een interdisciplinaire aanpak waarin de toepassingsgebieden van architectuur, ecologie, techniek en beleid worden verenigd in sterke en visionaire strategieën en tactieken.

De conferentie heeft tot doel de reikwijdte, representatie en de toekomst van het deltadesign in tijden van klimaatcrisis te verkennen, waarbij door de lens van vier onderzoeksperspectieven wordt gekeken. De scopes van architectuur, ecologie, techniek en beleid worden gepresenteerd door keynote speakers. De onderzoeksruimte staat afwisselend in het middelpunt van de discussie in een aantal parallelle sessies.

Het volledige programma van de conferentie is hier te vinden in het Engels.

De keynotes van donderdag 5 maart worden gegeven door:

• Han Meyer (emeritus hoogleraar Theory and Methods of Urban Design, BK Bouwkunde)
  • Richard Ashley (University of Sheffield en EcoFutures)
  • Paola Viganò (EPFL Lausanne, IUAV Venice en Studio Paola Viganò)
  • Daan Zandbelt (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en architect bij De Zwarte Hond)

De keynotes van vrijdag 6 maart worden gegeven door:

• Henk Ovink (Verenigde Naties en speciaal gezant International Water Affairs, Koninkrijk der Nederlanden)
  • Bas Jonkman (hoogleraar Integral Hydraulic Engineering, TU Delft)
  • Nina-Marie Lister (School of Urban and Regional Planning, Ryerson University en oprichter Plandform)
  • Bas Roels (WNF Nederland)

Registratie

Het evenement is vrij toegankelijk. Aanmelden kan hier.

Meer informatie

De conferentie wordt georganiseerd door het interdisciplinaire onderzoeksprogramma Delta Urbanism van BK Bouwkunde, in samenwerking met TU Delft Deltas, Infrastructure & Mobility Initiative. Neem contact op met Delta Urbanism voor meer informatie.