Symposium: Bouwen met natuur NEXT

19 februari 2020 15:30 t/m 18:30 - Locatie: Faculteit Bouwkunde, Berlagezalen - Door: Communicatie BK

Op 19 februari wordt het symposium 'Building with nature NEXT' georganiseerd. Hierin staan interdisciplinaire perspectieven op bouwen met natuur centraal en wordt gekeken naar de volgende generatie projecten in een internationale context.

Het symposium biedt interdisciplinaire perspectieven voor bouwen met natuur (BmN) als benadering voor het ontwerpen en engineeren van veerkrachtige kustlandschappen. Internationale experts gaan in op hoe ruimtelijk ontwerp, engineering van de kust en ecologie door BmN kunnen worden gecombineerd. Ook benoemen zij de richtingen voor toekomstige ontwikkelingen.

Het evenement wordt in samenwerking tussen de faculteit Bouwkunde, de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen en TU Delft Deltas, Infrastructure and Mobility Initiative DIMI) georganiseerd, met respectievelijk onderzoekers Janneke van Bergen en Steffen Nijhuis en onderzoekers Nikki Brand en Marcel Hertogh. Het programma wordt gemodereerd door hoogleraar Landschapsarchitectuur Eric Luiten.

15:30

Welkom en introductie, door Steffen Nijhuis (TU Delft)

15:50

‘Building with Nature: it all starts with understanding the system’, door Steven Slabbers (Bosch-Slabbers landscape + urban planning)

16:15

'Objectifying Building with Nature strategies: systematic assessment of effectiveness at local and regional scales', door Mindert de Vries (Deltares)

16:40

16:50

'Bridging the gap between research and implementation: an example approach for BwN engineering education from Texas', door Jens Figlus (Texas A&M University)

17:15

'Positioning People within Nature: cases from the Florida Gulf Coast', door Brian Cook (University of South Florida)

17:40

'Perspectives', discussie met de sprekers en het publiek, gemodereerd door Eric Luiten

18:10

Boekaankondiging en afsluitende opmerkingen, door Janneke van Bergen (TU Delft) en Marcel Hertogh (DIMI)

18:30

Borrel

Het evenement is vrij toegankelijk. Registeren voor deelname kan hier.
Neem voor meer informatie contact op met Steffen Nijhuis.