Tentoonstelling: Een topografie van toeval

01 juli 2020 00:00 t/m 01 juni 2021 00:00 - Locatie: DELTA URBANISM ONLINE - Door: Communication BK | Zet in mijn agenda

Het afstudeerwerk in de online tentoonstelling ‘A topography of chance’ nodigt uit tot het aangaan van de disharmonische mix van verbrijzelde en verstilde tonen die uit de zee voortkomen.

Historisch gezien is de Noordzee een betwist gebied geweest, een platform voor geopolitieke uitdagingen op het gebied van militaire, religieuze, economische en sociale banden en verdeeldheid. De vele claims en belangen zijn in de loop van de tijd aan het oppervlak en in de diepte in lagen opgebouwd, waarmee sommigen een stem hebben gekregen en velen het zwijgen is opgelegd. De tentoonstelling "A TOPOGRAPHY OF CHANCE" nodigt uit om zich bezig te houden met de disharmonische mengeling van verbrijzeling en het tot zwijgen brengen van tonen die uit de zee voortkomen. Een daad van luisteren, waarbij elke ruimtelijke propositie - of het nu gaat om een landschap, een stad of architectuur - een nauwkeurige dialoog zoekt met de Noordzee als een gebied van co-existentie. 

De tentoonstelling wordt georganiseerd rond een virtuele gesprekstafel. Elk project wordt vertegenwoordigd door een handtekening op de tafel. Wat in het begin van ons onderzoek toeval was, werd de topografie van de verplaatsing van de tafel. Een onverwachte esthetiek van verschuiving in de verbeelding en spatio-politieke weergave van zes onderzoekslijnen.

Bezoek hier de online tentoonstelling.

Meer informatie

Het getoonde werk is het resultaat van de afstudeerstudio Transitional Territories 2019-2020, met studenten uit verschillende disciplines: Urban Design, Architectural Design Crossovers, Spatial Planning & Strategy, Environmental Modelling en Landscape Architecture. De tentoonstelling werd officieel online geopend op 19 juni 2020, met kritiek van Dirk Sijmons (H+N+S Landschapsarchitectuur), Martino Tattara (KU Leuven/Dogma), Stefan Laxness (AA Diploma Unit 9) en Gabey Tjon A Tham (installatiekunstenaar).

/* */