Tentoonstelling: GBA na 2030+

10 juli 2020 00:00 - Locatie: DELTA MEGA REGIONS - Door: Communication BK | Zet in mijn agenda

Het studentenwerk dat in de tentoonstelling 'GBA 2030+ | Ecologieën en Projecties' wordt gepresenteerd, sluit een tweede jaar van onderzoek naar de Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area.

Deze nieuwe megaregio aan de Parelrivierdelta wordt geleidelijk aan geactiveerd en zal zijn functies opnieuw definiëren tot de totale eenwording van Hongkong met China in 2040. Het GBA-gebied wordt beschouwd als de snelst groeiende regio in de geschiedenis van de mensheid, met een verwachte bevolking van 100 miljoen mensen in 2030 en een totale oppervlakte van 56.000 vierkante kilometer. De GBA bestaat uit de Speciale Administratieve Regio Hongkong (HKSAR), de Speciale Administratieve Regio Macau (SAR Macau) en de gemeenten Guangzhou, Shenzhen, Zhuhai, Foshan, Huizhou, Dongguan, Zhongshan, Jiangmen en Zhaoqing in de provincie Guangdong.

Het project is een gezamenlijk programma van de Faculteit Bouwkunde en Gebouwde Omgeving van de TU Delft en de Polytechnische Universiteit van Hong Kong, en wordt ondersteund door het International Forum of Urbanism. Vier groepen studenten van het Mastertraject Stedenbouw werkten aan scenario's en proposities op het gebied van ruimtelijke ordening, landschapsarchitectuur en stedenbouw op een megaschaalgebied van de GBA. In tien weken tijd werkten de studenten online met een consortium van ruimtelijke planners, morfologen, regionale ontwerpers en onderzoekers van beide universiteiten.

Meer informatie

Neem contact op met studiocoördinator Diego Sepulveda Carmona voor aanvullende informatie over het vak Delta Mega Regions.