Virtuele tentoonstelling: Habitat

01 juli 2020 00:00 t/m 01 januari 2021 00:00 - Locatie: Het Nieuwe Instituut Online - Door: Communication BK

De tentoonstelling ‘Habitat: Expanding architecture’ kan nu vanuit huis worden bezocht. Het Jaap Bakema Study Centre ontwikkelde dit ruimtelijke model in samenwerking met Ardito op basis van de tentoonstelling uit 2018 in Het Nieuwe Instituut.

Bezoek de virtuele tentoonstelling hier bij Het Nieuwe Instituut Online. De tentoonstelling belicht een belangrijk moment in de geschiedenis van de architectuur en stedenbouw: het tiende CIAM-congres van 1956 in Dubrovnik. Daar stond het begrip 'habitat' centraal: een bredere opvatting van architectuur via een nieuwe ecologische benadering, die architectuur niet als een autonome discipline zag, maar als onderdeel van een groter, dynamisch geheel. Habitat is de eerste in een reeks installaties in het Total Space-programma.

Het Jaap Bakema Study Centre ontwikkelt gecureerde virtuele omgevingen in het kader van het onderzoeksproject Museologie. Deze ruimtelijke modellen zijn onderdeel van het onderzoek naar het virtuele museum en de relatie tot erfgoed. Het Jaap Bakema Study Centre zelf komt voort uit een samenwerking tussen de faculteit en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Meer informatie is hier te vinden.