Workshop: 'Design for Values' onderwijzen

21 februari 2020 13:45 t/m 17:30 - Locatie: Faculteit Bouwkunde - Door: Communicatie BK

De workshop ‘Teaching Design for Values‘ is onderdeel van een groter project, waarmee uiteindelijk een handboek wordt ontwikkeld om docenten en studenten te assisteren in het onderwijzen van en leren over 'design for values'.

Het proces om waarden in academisch onderwijs te identificeren, te interpreteren en te implementeren is een essentieel onderdeel van verantwoordelijke innovatie en het ontwerpen van gelijkwaardige, inclusieve en duurzame steden en gemeenschappen. Hoewel er goed gedefinieerde en groeiende bronnen zijn over de achterliggende theorie en toepassing van ontwerpen voor waarden (of 'waarden gevoelig ontwerpen'), blijft de pedagogische dimensie onderbelicht. Hoe kunnen we ontwerpers 'leren' hoe ze waarden zoals gelijkwaardigheid, gezondheid, transparantie en privacy kunnen integreren in hun werk? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen voor waarden-gedreven onderwijs in de hedendaagse maatschappij? Welke onderwijsmethodologieën kunnen we gebruiken om kennis en ervaring op dit gebied te versterken en uit te breiden?

Call voor bijdragen
Docenten, onderzoekers en studenten zijn uitgenodigd om hun ervaringen met en ideeën over het onderwerp in te dienen voor de workshop. Abstracts kunnen tot 6 januari 2020 worden ingediend bij Maria Novas Ferradás met als onderwerp 'Teaching Design for Values workshop'.

Meer informatie
Het volledige programma, achtergrondinformatie over het project en de details over de call zijn hierte vinden.