Workshop botanische kunstfotografie met 'technische planten' - Cancelled

19 juni 2020 10:00 t/m 14:30 - Locatie: Botanische tuin

Gecancelled, nieuwe datum volgt

Tijdens deze ruim 4 uur durende workshop in de prachtige Botanische tuin van TU Delft krijg je inzicht in de betoverende geschiedenis van de botanische kunst en fotografie waarbij we de nadruk leggen op de technische visie op planten.

Naast dat we inspirerende vormen en stromingen met je bespreken, die deze kunstvorm rijk is, gaan we met gids Gerard van der Veen op rondleiding langs de technische planten buiten en in de kas om daarna samen aan de slag te gaan.

Met je eigen digitale camera experimenteer je met fotografie van planten en bloemen middels zelf gecreëerde collages, zgn. flatlays, stillevens en kunstfotografie.

De workshop is gebaseerd op botanisch tekenen en kunstfotografie en legt de nadruk op het zelf creëren van beelden van planten en bloemen die in deze onderzoekstuin door de jaren heen zijn verzameld; bijvoorbeeld de rubberboom, bananenplanten en planten en bloemen die verfkleurstof leveren. We nemen je mee in een prikkelende rondleiding langs de technische planten van de tuin en je krijgt een presentatie over de geschiedenis van de botanische kunst waarbij de nadruk ligt op de technische en esthetische benadering van planten. Hier doe je inspiratie op om aan de slag te gaan met het fotograferen van planten vanuit een nieuw gezichtspunt.

We werken binnen en buiten op deze inspirerende, groene plek en ‘gebruiken’ water, bloemen, planten, object trouvé en andere natuur gerelateerde materialen om een eigen groene sfeer te creëren. Hierbij wordt je begeleidt door Esther Prinsze (fotograaf) en Charlotte van der Heiden (designer).

10:00 tot 14:30 uur (lunch brengen deelnemers zelf mee)

Min. 11 deelnemers, max. 20 deelnemers

Deelnemers dienen een eigen digitale camera met kabel (voor USB ingang) mee te nemen om het gemaakte werk te kunnen delen in de groep. Onderwatercamera, onderwaterhoes, camerastatief en macrolens zijn niet nodig, maar mogen worden meegebracht.

Kosten: 35,50 euro p.p. (geen restitutie mogelijk, incl. entree, rondleiding, koffie / thee en excl. lunch)

Opgeven via reserveringbtd@tudelft.nl