VSV Symposium 2020: ‘The Red Destination – A Lunar Voyage to Mars’

10 maart 2020 09:00 t/m 18:30 - Locatie: TU Delft Aula, Mekelweg 5, Delft

Je kunt je nu inschrijven voor het VSV Symposium 2020, dat focust op de hernieuwde belangstelling van het grote publiek voor ruimteverkenning door mensen, met de nadruk op de Maan als springplank voor Mars. Het VSV Symposium 2020 het tot doel om innovatie stimuleren door studenten te inspireren.

De VSV 'Leonardo da Vinci' wil studenten en professionals van alle verschillende achtergronden bij elkaar brengen en bijdragen aan de nieuwe ruimtevaartrace.

Het symposium richt zich op de menselijke verkenning voorbij de lage baan om de aarde. In het bijzonder zal de reis naar Mars worden besproken, en hoe de huidige plannen voor maanverkenning passen in het grotere plaatje van de menselijke verkenning van de ruimte. Gedurende de hele dag zullen mensen uit allerlei divisies, variërend van visionairs en realisten tot sceptici, deelnemen aan workshops, toespraken en panels. De dag zal worden geleid door de voorzitter van de dag: Franco Ongaro, hoofd van ESA ESTEC. Sprekers zijn onder andere Maria Antonietta Perino van Thales Alenia Space, hoofd van Advanced Exploration Programs, en John Connolly, Lunar Surface Systems Lead bij NASA. In de loop van de komende weken zullen andere sprekers en panelleden worden aangekondigd.