Uitreiking Watermanprijs – Marie-Eve Aubin-Tam

26 november 2020 14:15 t/m 15:00

Eén keer in de twee jaar reikt onze faculteit de H.I. Waterman Sustainability Award uit. Deze prestigieuze facultaire prijs is bedoeld voor een wetenschapper die zich in de voorgaande twee jaar ‘aantoonbaar verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van ontwikkeling en implementatie van methodes die gelijktijdig het milieu verbeteren als de economie versterken, met een nadruk op biochemie, biotechnologie en chemical engineering.’

Dit jaar heeft de jury van de Watermanprijs, bestaande uit Karel Luyben en Peter Jansens (DSM), Marie-Eve Aubin-Tam van de afdeling Bionanoscience verkozen tot winnaar. De groep van Marie-Eve houdt zich bezig met synthetische biologische materialen: van kunstmatige celmembranen tot biomimetische mineralen en levende materialen. Zo ontwikkelde ze samen met Amerikaanse collega’s een kunstmatige variant van parelmoer.

Op donderdag 26 november, van 14:15 – 15:00 uur, zetten we Marie-Eve in het zonnetje tijdens de officiële uitreiking van de Watermanprijs.

Dit is een online evenement. TNW-medewerkers hebben een uitnodiging via Outlook ontvangen.