Seminar: A visualisation tool for collaborative housing in Europe

07 oktober 2021 10:00 t/m 11:30 - Locatie: Berlagezalen & online - Door: Communicatie BK | Zet in mijn agenda

Tijdens dit evenement worden de resultaten van het Co-Lab Mapping project gepresenteerd en wordt de tool officieel gelanceerd.

De onderzoeksdata over collaboratief wonen zijn op dit moment veelal kwalitatief. Hierbij wordt uitgebreid diepte onderzoek gedaan naar enkele casussen, in tegenstelling tot kwantitatief onderzoek waarbij een grotere populatie wordt onderzocht. Het kwantitatieve onderzoek dat wel wordt uitgevoerd, is onder leiding van overkoepelende organisaties die op regionaal en nationaal schaalniveau data verzamelen. Echter zijn deze data versnipperd en is er gebrek aan gemeenschappelijke definities en termen. Daardoor kunnen er nog weinig vergelijkende studies worden uitgevoerd, die inzicht geven in de grootte van de woonsector en veelvoorkomende trends. Co-Lab Mapping project heeft als doel om deze kenniskloof te vullen door bestaande kennis over collaboratieve woonvormen in Europa te categoriseren en wetenschappelijke data in kaart te brengen met een toegankelijke visualisatie tool. 

Tijdens dit seminar presenteren we het Co-Lab Mapping project, en zullen we de tool officieel lanceren. Daarna volgt een paneldiscussie met internationale experts over het belang van een instrument waarmee kwantitatieve datasets mee geordend kunnen worden. Door kennis over collaboratief wonen beter te systematiseren en breder toegankelijk te maken, kan er beter onderzoek en beleid worden uitgevoerd. 

Live Stream

De live-stream kan worden gevolgd via deze link. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het project: The Co-lab mapping project

Dit seminar maakt onderdeel uit van het Project Together programma. Andere evenementen binnen dit programma op 7 oktober: