Slotsymposium Design for Manufacturing & Assembly in de 21e eeuw Online

21 januari 2021 13:30 t/m 16:30 - Locatie: Online - Door: Communication

In November 2020 ging voor de 14e keer het vak “Manufacturing and Design” van start aan de TU Delft. Ruim 300 tweedejaars studenten Industrieel Ontwerpen maken hier kennis met verschillende productietechnieken en met design for manufacturing and assembly (DFMA). Het vak omvat interactieve online colleges met tal van gasten uit de praktijk, een specialisatieproject waarin studenten een specifiek proces uitdiepen, simulaties, en een product tear-down. Coördinerend docent is Erik Tempelman, met Design8 als vaste simulatiepartner.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

Op donderdag 21 januari besluit het vak met een presentatieochtend, waar de studenten hun projectwerk delen. Die middag is er bovendien een online slotsymposium waaraan niet alleen studenten maar ook anderen kunnen deelnemen. Centrale vraag is: “Ons vak zit er op – maar je opleiding gaat door! Hoe blijf je als ontwerper bij in de wereld van de productietechniek?”

De panelleden die hierover met de deelnemers in discussie gaan, zijn:

  • Michel van Schie (Spark Design & Innovation) – over het perspectief van het ontwerpbureau
  • Theo Verbruggen (Altair) – over de kracht van simulaties
  • Huub Ehlhardt (Vandenlande) – over de waarde van value engineering
  • Robin Zander (vakblad Constructeur ) – wat het vakblad voor u kan betekenen
  • Franc Coenen (3D print magazine) – wat vind je online, wat vind je op de vakbeurs
  • Joris van Tubergen (zelfstandig ontwerper) – niet teveel denken, maar gewoon doen!

Elk van hen komt aan het woord en geeft tips voor hoe zij bij blijven in de wereld van het Manufacturing and Design in de 21e eeuw. De moderators zijn Ianus Keller (TU Delft, for inspiration only) en Erik Tempelman.