Webinar Open Education Week: Hergebruik open leermaterialen door samenwerking | 4 March

04 maart 2021 13:00 t/m 14:00 - Locatie: Online - Door: Teaching Academy | Zet in mijn agenda

De ontwikkeling van open leermaterialen staat al een aantal jaren in de belangstelling in het Nederlands hoger onderwijs. Zowel binnen de Strategische Agenda en de stimuleringsregeling van het Ministerie van OCW, als ook bij SURF en binnen hoger onderwijsinstellingen zelf. Er is over de jaren heen enorm veel mooi materiaal ontwikkeld en open gedeeld door instellingen op diverse platformen. Toch blijkt dat hergebruik van deze open leermaterialen voor veel instellingen nog een groot vraagstuk is. Vindt er veel hergebruik plaats en hoe dan? Moet hergebruik gestimuleerd worden en wat kunnen instellingen daaraan doen? Wat gebeurt er al in Nederland op dit gebied?

De SIG Open Education publiceert op 1 maart een thema-uitgave hergebruik. In deze thema-uitgave wordt hergebruik beschreven vanuit het perspectief van de docent, student, bibliotheek en professionalisering. Tevens wordt stilgestaan bij ervaringen rond hergebruik binnen de stimuleringsregeling open en online onderwijs.
In dit webinar worden de verschillende perspectieven nader besproken.

Het webinar wordt georganiseerd door de special interest groep Open education, o.l.v. Marjon Baas (Saxion), Ria Jacobi (Inholland) en Robert Schuwer (Fontys).

Aanmelden voor het webinar: Hergebruik open leermaterialen door samenwerking