Toevoeging Historische Alumni

03 oktober 2022 16:00 t/m 17:00 - Locatie: Alumni Walk of Fame (entree faculteit EWI) en commissiekamer 3 in de Aula TU Delft - Door: Alumni Relations | Zet in mijn agenda

Op 3 oktober is de viering van de toevoeging van 23 historische alumni in de vorm van een feestelijke toast en lezing van universiteitshistoricus Abel Streefland.

Welke geniale ingenieurs, uitvinders, ondernemers, architecten en professoren hebben aan TU Delft hun vakgebied ontdekt? Het antwoord vind je op de Alumni Walk of Fame op de Delftse campus. 

De Alumni Walk of Fame bevat een combinatie van historische alumni, die met hun prestaties een blijvende stempel achterlieten, en hedendaagse alumni, die worden herkend als de pioniers van  morgen. De plaquettes vormen een reminder - en hopelijk een vonk - voor studenten die hun eerste stappen zetten op het gebied van techniek.

In het kader van het 180-jarig bestaan van de universiteit zijn er 23 plaquettes toegevoegd aan de Walk of Fame: personen die lef toonden, nieuwe mogelijkheden durfden te verkennen, hun tijd vooruit waren en veelal een gezonde dosis koppigheid bezaten. Deze alumni legden het fundament waarop de huidige generatie ingenieurs voortbouwt.
 

Programma

16.00 - 17.00

Lezing Historische Alumni door universiteitshistoricus Abel Streefland 

17.00 - 18.00

Afsluitende borrel

Locatie

Alumni Walk of Fame (entree faculteit EWI) en commissiekamer 3 in de Aula TU Delft

Mekelweg 5, 2628 CD Delft
 

Lezing 'Beroemde historische alumni'

Universiteitshistoricus Abel Streefland zal in zijn lezing ingaan op de vraag hoe het komt dat sommige alumni in het collectieve geheugen van de universiteit terecht komen.
/* */